Przednia szyba ,gdzie wymienić ?Trójmiasto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wyczes
    Classic
    • 2012
    • 4

Muszę sprawdzić, bo już nie pamiętam, czy ciągnąłem nowy, czy podpiąłem pod stary
  • lanius11
    Classic
    • 2010
    • 10

Witam !!! Poszukuję warsztatu gdzie w profesjonalny sposób podejdą do wymiany przedniej szyby. Byłem w paru warsztatach ale widząc jak do tego podchodzą "specjaliści" to chyba będę jeździł bez przedniej . Wczoraj wracałem moją skodinką i widziałem jak leci w moją stronę kamień - palnął w szybę i poszła krecha. Najgorsze jest to ,ze już przednia będzie inna !!! Szlag mnie trafił ale co zrobić. Pomóżcie-może ktoś ma na sprzedaż oryginalną z 98 r? Pozdrawiam
    ... błędem natomiast wołającym o pomstę do nieba jest wymaganie od ucznia,by powiedział własnymi słowami ,co poeta miał na myśli.Albowiem to ,co poeta miał na myśli,da się wyrazić tylko w tym języku,którym został napisany wiersz !!!

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

nie przejmuj się, przednia szyba rzecz wymienna nie szukaj 13letniej
      Octavia

Komentarz

• andrzejm
        Drive
        • 2010
        • 51

Mój teść wymieniał w firmie, która jest w Gdyni Cisowej przy Morskiej.

Komentarz

• Voit
          Elegance
          • 2010
          • 816

...Zrób zdjęcie szyby z "postrzałem" i zachowaj dla ewentualnego kupca.
          Szybę wymień na nową.
          Na czym Ci bardziej zależy? Na dobrej widoczności i bezpieczeństwie, czy na porysowanej szybie z odpowiednim rocznikiem w narożniku.

Komentarz

lanius11, może da się jeszcze naprawić
            Tu masz opisane kiedy się jeszcze szybę uratować

Komentarz

• Voit
              Elegance
              • 2010
              • 816

To zalezy od wielkości uszkodzenia i miejsca "postrzału".
              W polu widzenia kierowcy nikt niczego nie naprawi.

Komentarz

• lanius11
                Classic
                • 2010
                • 10

Strzał z kamlota jest niemiłosierny i nie da rady go naprawić. Na 13-letnią szybę to widoczność bdb-naprawdę. Szkoda - zawsze marzyłem aby jeździć z szybą oryginalną . Znalazłem warsztat w Sopocie na al.Niepodległości -420 zł - zielona , z nalepką i lusterkiem-chyba się skuszę Na ul.morskiej robią tanio ale widziałem jak robią i lepiej chyba dopłacić ze 100 zł i mieć porządnie zrobione.
                ... błędem natomiast wołającym o pomstę do nieba jest wymaganie od ucznia,by powiedział własnymi słowami ,co poeta miał na myśli.Albowiem to ,co poeta miał na myśli,da się wyrazić tylko w tym języku,którym został napisany wiersz !!!

Komentarz

• Voit
                  Elegance
                  • 2010
                  • 816

...Jeśli już "dojechałeś" do Sopotu, to sprawdź jeszcze we Wrzeszczu, ul. Do Studzienki.

W zeszłym roku zimą wymieniałem tam tylna szybę w Ibizie.
                  Wtedy mieli najtaniej i bardzo podobało mi się ich podejście do klienta.
                  Wyjechałem od nich bardzo zadowolony.
                  Nie pisałem wcześniej o tym warsztacie, bo dostałeś namiar na Gdynię.
                  Myślałem, ze skoro jesteś z Gdyni, to będziesz chciał tam zmieniac szybę.

Komentarz

• lanius11
                    Classic
                    • 2010
                    • 10

Dziękuję, postaram sie jutro skontaktować z warsztatem. Lokalizacja na terenie Trójmiasta i okolic. Chodzi o robotę dobrze wykonaną.Lubię jak moja skodinka ma to co najlepsze;0

Komentarz

• mirek_p11
                      RS
                      • 2010
                      • 6630
                      • Volkswagen
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez andrzejm
                      Mój teść wymieniał w firmie, która jest w Gdyni Cisowej przy Morskiej.
                      lanius11 na Cisowej wymieniałem już szybę i przyciemniałem w 4 autach, więc mogę śmiało ich polecić. Ceny przystępne a jakość usługi na wysokim poziomie.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                      Fotki

Komentarz

• Voit
                        Elegance
                        • 2010
                        • 816

Zamieszczone przez lanius11
                        (...) Chodzi o robotę dobrze wykonaną.Lubię jak moja skodinka ma to co najlepsze;0
                        ...A jeśli nie jesteś ograniczony kasą, to podjedź do Autoglass Jaan

W dwóch firmowych autach wymienialem szyby czołowe na Grunwaldzkiej w Gdańsku i było ok.

Z szybą do Ibizy było inaczej. Pękła od mrozu, sama z siebie. Na moich oczach...
                        Pan z Jaana zapytał "jaka szyba"?
                        Ja, że do Ibizy II generacji troje drzwi silnik 1,4 rocznik 99.
                        Pan: "Ale jaka szyba, bo do tej Ibizy jest sześć różnych tylnych szyb, jaką pan ma"?
                        Ja: "Nie wiem..."
                        Pan: "To prosze przyjechać, zobaczymy. Najlepiej w przyszłym tygodniu, bo dziś nie mamy żadnej, bo śnieg pada i nie ma dostawy".

Rozmowa z panią z Wrzeszcza była inna:
                        "...Postaram się Panu pomóc. Czy ma Pan spolier? Tak? To zostają cztery szyby.
                        Szyba była ogrzewana? Tak? No to mamy trzy..."
                        "Ma pan wycieraczkę ? Tak? ...A zamontowana w szybie, czy w klapie?"
                        Ja (pozbierawszy szczękę z podłogi) : "Niestety nie wiem, nie pamiętam. Samochód jest w garażu, ja w pracy, a śnieżyca za oknem"
                        Pani: "...To zamówimy wszystkie trzy rodzaje i sprawdzimy na miejscu. Dwie szyby zwrócimy potem do hurtowni. Czy składać zamówienie? Tak, a kiedy Pan będzie?"
                        Ja: "...Przecież śnieżyca jak w zimę stulecia, nikt w taką pogodę nie przywiezie zamówienia..."
                        Pani: "Wiem, wysyłam pracownika naszym samochodem do hurtowni po szyby dla Pana..."

...Można inaczej? Tego samego dnia miałem szybę w aucie.
                        Warsztat niewielki, ale chcieli i potrafili pomóc.
                        Mieli dwie stówki taniej niz Jaan, choć Jaan podał przez telefon widełki, od-do i ceny orientacyjne."

Komentarz

• lanius11
                          Classic
                          • 2010
                          • 10

szbka !

Hutnicza 1 w Gdyni !!!
                          Profesjonalna obsługa - szybko i co najważniejsze fachowo ! Szybka do dziś jak nowa i porządnie zamontowana .Polecam warsztacik bo naprawdę warto koszt-400 zł .

Komentarz

• hsurim
                            Elegance
                            • 2006
                            • 788
                            • Kia
                            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

A ja napisze, gdzie (raczej) nie należny iść ...
                            Trafił mnie w czasie urlopu kamień (na obwodnicy) i ubezpieczyciel mnie skierował do Gdyni do firmy NordGlass na ul. Morskiej 306.
                            Szyba co prawda wklejona ładnie, ale syfilis taki zostawili w środku - wbrew zapewnieniom, że okryją wszystko - że 'strach się bać'.
                            Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

Pracuję...